TURISTIČNE ZNAMENITOSTI NA OBALI & ISTRI

I. NAJBOLJ PREPOZNAVNE TURISTIČNE TOČKE


Vir: arhiv PŠJ

PIRAN

Piran velja za romantično mesto in biser slovenske riviere. Priporočamo voden ogled starega mestnega jedra, Tartinijevega trga, palače iz časov Beneške republike, s sprehodom po ozkih srednjeveških uličicah do Punte, najbolj zahodne točke mesta in vzponom do obzidja piranske stolnice, kjer lahko uživate v očarljivem panoramskem razgledu. 

 

+ VEČ O PIRANU


PARK SEČOVELJSKE SOLINE

Park predstavlja edinstveno in največje obalno mokrišče. Ogled solin je namenjen obiskovalcem, ki poleg sprehoda po krajinskem parku želijo izvedeti več o solinah, saj se pri vodenem ogledu seznanijo z rastlinami, živalmi in kulturno dediščino solin, predstavljena pa jim je tudi tradicija solinarstva na tem področju.

 

+ VEČ O SEČOVELJSKIH SOLINAH


PORTOROŽ

Portorož je mednarodno priznano kongresno središče in mondeno turistično letovišče z udobnimi hoteli, modernimi bazenskimi kompleksi in celovito ponudbo wellness storitev. Prepoznan je po urejenih peščenih plažah, kopališčih s tradicijo in trendovskimi klubi tik ob morju.

  

+ VEČ O PORTOROŽU


Z LADJICO PO SLOVENSKI OBALI

V Portorožu se bomo vkrcali na eno od starih ribiških bark, ki so danes prirejene za prevoz potnikov in se odpravili na morje. Križarjenje po slovenski Obali vam bo razkrilo obalna mesta iz popolnoma drugačne perspektive. Prijetna vožnja do Strunjanskega zaliva, mimo školjčišča, vam bo omogočila, da boste na poti občudovali pečine Belih skal in Mesečevega zaliva. 

 

+ VEČ O SLOVENSKI OBALI

   

II. BUTIČNE TURISTIČNE TOČKE


"SPA" NA PROSTEM V KRAJINSKEM PARKU

V wellness centru nudijo gostom posebno doživetje tradicionalnih talasoterapij v edinstvenem naravnem okolju, sredi solinskih polj, z naravnimi produkti pridobljenimi v solinah. Solinsko blato in slanica sta najpomembnejša dejavnika v talasoterapiji, ki izkorišča blagodejne učinke produktov morja, morske obale in klime za krepitev naravne odpornosti in za izboljšanje splošnega počutja.

 

+ VEČ O TALASOTERAPIJI


VINSKA KLET

Ogledali si bomo največjo vinsko klet slovenske Istre s skupno kapaciteto 8 milijonov litrov. Ob sprehodu po vinski kleti boste spoznali bogato tisočletno tradicijo vinogradništva in vinarstva slovenske Istre, preizkusili sadove vinske trte, se srečali s predmeti, ki so jih nekoč uporabljali v vinogradih in kleti ter videli zgodovinske etikete, ki so skozi desetletja krasile njihove steklenice.

 

+ VEČ O VINU REFOŠK IZ SLOVENSKE ISTRE


OLJARNA

Predstavili vam bomo oljarno s 400-letno tradicijo pridelovanja olja in postopek pridobivanja olja s pokušino najbolj kvalitetnih oljčnih olj in oljčnih namazov. Visoko kakovost in najboljši okus olja dosežejo s hitrim postopkom ročnega obiranja oljk v lastnih oljčnikih, ki se nahajajo v bližini oljarne, na področju zaledja slovenske Istre.

 

+ VEČ O OLJKARSTVU


ISTRSKA VASICA 

Obiskali boste eno najlepših vasi v slovenski Istri, ki je prepoznavna po odličnem oljčnem olju in prastari vaški oljki, ki raste sredi vasi in je stara preko 800 let. Vas se ponaša s strnjenim vaškim jedrom in značilno istrsko arhitekturo. Celotno vaško jedro je grajeno na skalni gmoti, tako da je večina hiš zaradi tega zgrajena brez temeljev. Na sprehodu po vasi boste imeli priložnost degustirati domače marmelade in domača istrska žganja.

 

+ VEČ O ISTRSKI VASICI


 

 

 

 

AKCIJSKA PONUDBA

Zimski popust !!!

KONTAKT

E info@siturizem.si
M 00386 31 335 015

PODJETJE

Si turizem, turistična agencija
Skupina Mahnič d.o.o.
Matavun 12, 6215 Divača

Pisarna – Škocjanske jame
Matavun 12, 6215 Divača
>(Zemljevid)

Pisarna – Ljubljana:
Čufarjeva 5, 1000 Ljubljana, Slovenija
>(Zemljevid)