TURISTIČNE ZNAMENITOSTI NA KRASU & REGIJI

I. NAJBOLJ PREPOZNAVNE TURISTIČNE TOČKE


Vir: arhiv PŠJ

PARK ŠKOCJANSKE JAME

Škocjanske jame so bile pred 30-imi leti umeščene na seznam Unesco dediščine, ponašajo se z enim od največjih podzemnih rečnih kanjonov na svetu. Park leži na matičnem Krasu in je pravi muzej na prostem. V njem lahko spoznavate lepo razvite površinske in podzemne kraške pojave. 

 

+ VEČ O PARKU ŠKOCJANSKE JAME


KOBILARNA LIPICA

Kobilarna Lipica je izvorna kobilarna ene najstarejših kulturnih pasem konj, lipicanca.  Na ogledu kobilarne boste spoznali celotno zgodovino kobilarne, zgodovinsko jedro z najstarejšim hlevom Velbanco in se seznanite z vsem, kar ste želeli vedeti o Lipici in lipicancih. Sprehodite se lahko skozi čudovite zgodovinske drevorede in si ogledate čredo plemenskih kobil z žrebeti na paši.

  

+ VEČ O KOBILARNI LIPICA


KRAŠKA VASICA ŠTANJEL

Štanjel je eno najstarejših naselij na Krasu, prepoznavno po svojem starem jedru. Predstavlja tradicionano kraško naselje s kamnitimi hišami, ozkimi ulicami in številnimi kamnoseškimi izledki, kjer so pustili svoje sledi Rimljani, Turki, Benečani in Habsburžani. V času med svetovnima vojnama je Štanjelu vtisnil svoj pečat arhitekt in tedanji župan Maks Fabiani. 

 

+ VEČ O KRAŠKI VASICI ŠTANJEL


VOJAŠKI MUZEJ TABOR, LOKEV

Vojaški muzej deluje v obrambnem stolpu – Taboru, ki je bil zgrajen leta 1485 in je kulturni spomenik lokalnega pomena. V muzeju si lahko ogledate zbirko militarij iz I. in II. svetovne vojne ter arheološko in etnološko zbirko iz lokalnega in širšega okolja. 

  

+ VEČ O MUZEJU TABOR

 

II. BUTIČNE TURISTIČNE TOČKE


PRŠUTARNA NA KRASU

Soznali se boste najstarejšo pršutarno na slovenskem Krasu. Proizvodnje suhih kraških mesnin se je po tradicionalnih receptih prenašala iz roda v rod in se v pršutarni ohranila vse do danes.

 

  

+ VEČ O KRAŠKEM PRŠUTU 


VINSKA KLET NA KRASU

Predstavili vam bomo največjo vinska klet na Krasu, kjer nastaja teran. Izbrana vina, ki zorijo v vinski kleti so del večstoletne dediščine vinarstva in vinogradništva na Krasu. 

 

  

+ VEČ O KRAŠKEM TERANU


 

 

 

 

AKCIJSKA PONUDBA

Zimski popust !!!

KONTAKT

E info@siturizem.si
M 00386 31 335 015

PODJETJE

Si turizem, turistična agencija
Skupina Mahnič d.o.o.
Matavun 12, 6215 Divača

Pisarna – Škocjanske jame
Matavun 12, 6215 Divača
>(Zemljevid)

Pisarna – Ljubljana:
Čufarjeva 5, 1000 Ljubljana, Slovenija
>(Zemljevid)