TURISTIČNE ZNAMENITOSTI V PARKU POSTOJNSKA JAMA & REGIJI

 

Vir: arhiv PŠJ

POSTOJNSKA JAMA

V jami je na ogled 24 km podzemnih rovov, galerij in dvoran, ki si jih lahko ogledate s podzemnim vlakcem; na ogledu Posstojnske jame lahko spoznate tudi najbolj znamenito jamsko žival, človeško ribico. V 200 letih turizma Postojnske jame je ta gostila že prek 36 milijonov obiskovalcev z vseh koncev sveta.

 

+ VEČ O POSTOJNSKI JAMI


Vir: arhiv PŠJ

PROTEUSOVA JAMA Z VIVARIJEM

V vivariju so na ogled zanimivi prebivalci kraškega podzemlja, saj Postojnska jama nudi zavetje več kot 150-im živalskim vrstam. Nekatere najbolj zanimive lahko podrobneje spoznate v Proteusovi jami z Vivarijem.

 

+ VEČ O PROTEUSOVI JAMI Z VIVARIJEM


Vir: arhiv PŠJ

PREDJAMSKI GRAD

Grad je zgrajen v kamniti steni nad kraško jamo s podzemnimi rovi, ki so včasih predstavljali zatočišče številnim prebivalcem, tudi slavnemu vitezu Erazmu Predjamskemu. Grad je vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov kot največji jamski grad na svetu.

 

+ VEČ O PREDJAMSKEM GRADU


Vir: arhiv PŠJ

ČRNA IN PIVKA JAMA

Pivka in Črna jama sta zadnji dve jami ob podzemni reki Pivka, preden ta ponikne. Črna jama ima lepe oblike iz sige, medtem ko je privlačnost Pivke jame predvsem pogled na reko. Obe jami si lahko ogledate tudi v okviru doživljajskega ogleda, ki je namenjeni vsem, ki bi radi obiskali za množične oglede zaprte dele jam.

 

+ VEČ O OBISKU ČRNE IN PIVKE JAME


Vir: arhiv PŠJ

PARK VOJAŠKE ZGODOVINE PIVKA

V muzejski ustanovi v Pivki je na ogled vojaška tehnika s podmornico, tanki, letali in ostalimi eksponati predvsem iz obdobja II. svetovne vojne in po njej. S pestrostjo zbirk prinaša obiskovalcem edinstven vpogled tako v nacionalno, kot v svetovno zgodovino.

 

+ VEČ O PARKU VOJAŠKE ZGODOVINE


Vir: arhiv PŠJ

PREMSKI GRAD

V gradu so na ogled različne zbirke, umetnine in stalna muzejska razstava, ki vsebuje oris zgodovine doline reke Reke od prazgodovine do srednjega veka; prikazan je tudi stavbni razvoj premskega gradu in ostali gradovi v okolici. 

 

+ VEČ O PREMSKEM GRADU


 

 

AKCIJSKA PONUDBA

Zimski popust !!!

KONTAKT

E info@siturizem.si
M 00386 31 335 015

PODJETJE

Si turizem, turistična agencija
Skupina Mahnič d.o.o.
Matavun 12, 6215 Divača

Pisarna – Škocjanske jame
Matavun 12, 6215 Divača
>(Zemljevid)

Pisarna – Ljubljana:
Čufarjeva 5, 1000 Ljubljana, Slovenija
>(Zemljevid)