TURISTIČNE ZNAMENITOSTI V LJUBLJANI & REGIJI

I. NAJBOLJ PREPOZNAVNE TURISTIČNE TOČKE


Vir: arhiv PŠJ

ZGODOVINA LJUBLJANE

Pri ogledu Ljubljane vas bomo seznanili z večplastno zgodovino mesta, spoznali boste legendo o nastanku prve naselbine, se sprehodili po poti ostankov stare rimske naselbine, se seznanili s srednjeveškim mestnim življenjem, obdobjem reformacije in protireformacije, z bogatimi baročnimi stavbami, prestolnico Ilirskih provinc, delovanjem znamenitega arhitekta Jožeta Plečnika ter novejšo zgodovino Slovenije.

 

+ VEČ O ZGODOVINI LJUBLJANE


Vir: arhiv PŠJ

LJUBLJANSKI GRAD

Do gradu, ki stoji na Grajskem griču, se lahko povzpnete s tirno vzpenjačo. Zgodovino gradu lahko spoznate z vodenim ogledom, obiščete pa lahko tudi Virtualni grad, kjer si ogledate projekcijo zgodovine, arhitekturnega razvoja in arheoloških spoznanj o gradu. Na gradu si lahko ogledate grajske kaznilnice, poslikave v gotski kapeli, atkualne razstave ali pa se prepustite očarati panoramskemu pogledu iz razglednega stolpa.

 

+ VEČ O LJUBLJANSKEM GRADU


Vir: arhiv PŠJ

Z LADJICO PO LJUBLJANICI

Glavno mesto Slovenije lahko spoznate na zanimiv način, s plovbo po Ljubljanici s turistično ladjico, ki je prilagojena prevozu turistov. Na ladjici je mogoče organizirati pogostitev, od enostavnih prigrizkov do večhodnih menujev s pijačo po vaši izbiri.

 

+ VEČ O LJUBLJANICI

 

 

II. BUTIČNE TURISTIČNE TOČKE


Vir: arhiv PŠJ

OKUSI LJUBLJANE

Spoznajte tradicionalne jedi, značilne za ljubljansko regijo s kulinaričnim potepom po ljubljanskih restavracijah. Najbolj prepoznavne ljubljanske jedi so skutne palačinke s svežim pehtranom, štruklji z različnimi nadevi, orehova potica, ocvrta piščančja bedrca in ostale kulinarične dobrote. Za vas smo izbrali ljubljanske restavracije, ki vas bodo razvajale z okusi Ljubljane.

 

+ VEČ O OKUSIH LJUBLJANE 


Vir: arhiv PŠJ

OKUSI SLOVENIJE

S kulinaričnim potepom po ljubljanskih restavracijah spoznajte jedi, značilne za slovensko gastronomijo, ki jo odlikujejo bogastvo različnih kuhinj, od Mediterana, Alp, Panonske nižine, do sosednjega Balkana. Za vas smo izbrali ljubljanske restavracije, ki vas bodo razvajale z okusi tradiconalnih jedi s področja celotne Slovenije.

 

+ VEČ O OKUSIH SLOVENIJE 


Vir: arhiv PŠJ

DEGUSTACIJA SLOVENSKIH PIV

Z obiskom ljubljanskih gostišč vas bomo seznanili z zgodovino pivovarstva v Sloveniji, z največjimi proizvajalci “industrijskih” piv in z uspešnimi proizvajalci piva iz domačih, mikro pivovarn ali “craft” pivovovarn. Degustacije piva boste lahko podprli s pokušinami izbranih pivskih jedi.

 

+ VEČ O SLOVENSKIH PIVOVARJIH


Vir: arhiv PŠJ

DEGUSTACIJA SLOVENSKIH VIN

Ponujamo vam obisk vinskega bara v mestnem središču, kjer boste spoznali zgodovino slovenskih proizvajalcev vin in degustirali izbrane, mednarodno priznane sorte vin, ki sodijo v sam svetovni vrh. Pokušino vin boste lahko podprli tudi z izborom kulinaričnih prigrizkov s slovenskim značajem.

 

+ VEČ O SLOVENSKIH VINARJIH


Vir: arhiv PŠJ

SLOVENSKI ANIMACIJSKI VEČER

Doživite slovenski kulinarični večer z dobrotami iz slovenske tradicionalne kuhinje, v spremstvu priznanih slovenskih vin in glasbeno, plesnega programa folklorne skupine, ki bo popestrila večer s slovensko narodnozabavno glasbo, petjem in polko, tradicionalnim slovenskim plesom.

 

+ VEČ O ANIMACIJSKEM VEČERU


 

 

 

AKCIJSKA PONUDBA

Zimski popust !!!

KONTAKT

E info@siturizem.si
M 00386 31 335 015

PODJETJE

Si turizem, turistična agencija
Skupina Mahnič d.o.o.
Matavun 12, 6215 Divača

Pisarna – Škocjanske jame
Matavun 12, 6215 Divača
>(Zemljevid)

Pisarna – Ljubljana:
Čufarjeva 5, 1000 Ljubljana, Slovenija
>(Zemljevid)