TURISTIČNE ZNAMENITOSTI V DOLINI SOČE & REGIJI


Vir: arhiv PŠJ

TOLMINSKA KORITA

Korita so najnižja in verjetno najlepša vstopna točka v Triglavski narodni park. Sprehodili se bomo po krožni poti, ki nas vodi skozi korita dveh rek, Tolminke in Zadlaščice. Na poti bomo spoznali zagozdeno skalo Medvedovo glvo, Hudiček most, ki sega 60m nad reko Tolminko, Dantejevo jamo in termalni izvir.

 

+ VEČ O TOLMINSKIH KORITIH


Vir: arhiv PŠJ

SLAP KOZJAK

Veliki Kozjak velja za najbolj slikovit slovenski slap. Značilno okolje Velikega Kozjaka ustvarja posebno razpoloženje, saj je slap izdolbel nekakšno podzemeljsko dvorano, katere dno zaliva prostran tolmun modrozelene barve, stene pa so zasigane kot v kraških jamah. Od temačnosti te dvoranice se odbija 15 metrov visok bel steber vode.

 

+ VEČ O SLAPU KOZJAK


Vir: arhiv PŠJ

KOPANJE V NADIŽI

Nadiža, ena najčistejših in najtoplejših alpskih rek turkizno modre barve, kjer kraljujejo postrv, šarenka in lipan, je priljubljen raj za ribiče in kopalce. Po ljudskem izročilu naj bi imela reka Nadiža tudi zdravilno moč.

 

+ VEČ O REKI NADIŽA


Vir: arhiv PŠJ

NAPOLEONOV MOST POD KOBARIDOM

Levi in desni breg Soče pod Kobaridom, kjer je soteska najožja, povezuje Napolenonov kamniti most, ki je bil zgrajen leta 1750. 

 

 

+ VEČ O NAPOLEONOVEM MOSTU


Vir: arhiv PŠJ

ITALIJANSKA KOSTNICA

Kostnica je zgrajena na Gradiču okoli cerkve sv. Antona. V kostnico so bili preneseni posmrtni ostanki 7014 znanih in neznanih padlih italijanskih vojakov v prvi svetovni vojni z okoliških vojaških pokopališč. Kostnica je zgrajena v obliki osmerokotnika s tremi koncentričnimi krogi, ki se zožujejo proti vrhu, kjer stoji cerkev sv. Antona, posvečena leta 1696.

 

+ VEČ O ITALIJANSKI KOSTNICI


Vir: arhiv PŠJ

KOBARIŠKI MUZEJ

Kobariški muzeju, ki predstavi dogajanja med 1. svetovno vojno na soški fronti. Prikazuje dve leti in pol statičnega bojevanja, posebej natančno pa 12. soško bitko, znano kot preboj pri Kobaridu. Gre za eno največjih bitk v gorati pokrajini v vsej človeški zgodovini.

 

+ VEČ O KOBARIŠKEM MUZEJU


AKCIJSKA PONUDBA

Zimski popust !!!

KONTAKT

E info@siturizem.si
M 00386 31 335 015

PODJETJE

Si turizem, turistična agencija
Skupina Mahnič d.o.o.
Matavun 12, 6215 Divača

Pisarna – Škocjanske jame
Matavun 12, 6215 Divača
>(Zemljevid)

Pisarna – Ljubljana:
Čufarjeva 5, 1000 Ljubljana, Slovenija
>(Zemljevid)