TURISTIČNE ZNAMENITOSTI V BOHINJU & REGIJI


Vir: arhiv PŠJ

Z LADJICO PO BOHINJSKEM JEZERU

V osrčju Triglavskega narodnega parka leži Bohinjsko jezero, največje stalno in naravno jezero v Sloveniji, ki je z okolico priljubljena točka za aktivno preživljanje prostega časa. Samo jezero nudi možnosti za plavanje, veslanje, jadranje in potapljanje, v okolici pa je razvito predvsem pohodništvo, plezanje in padalstvo.

 

+ VEČ O BOHINJSKEM JEZERU


Vir: arhiv PŠJ

Z GONDOLO NA VOGEL

Vogel je priljubljena poletna izletniška točka in visokogorsko smučišče v območju Triglavskega narodnega parka. Gondolska žičnica vas pripelje na Rjavo skalo na nadmorski višini 1535 m, kjer je čudovit panoramski razgled na Bohinjsko kotlino z jezerom. 

 

+ VEČ O GORSKEM VRHU VOGEL

 

Vir: arhiv PŠJ

SLAP SAVICA

Slap Savica je eden najbolj obiskanih slovenskih slapov in je med slapovi v svetu svojevrstna posebnost, saj se vodni tok že v skritem podzemlju razdeli na dva pramena. Poleti, ob jutranji zarji, ko se prvi sončni žarki dotaknejo padajočega pramena vode, se ob slapu naredi prečudovita mavrica. 

 

+ VEČ O SLAPU SAVICA


Vir: arhiv PŠJ

KORITA MOSTNICE

Reka Mostnica teče po ledeniški dolini Voje, v katero je Mostniški ledenik vrezal več teras, zadostna višinska razlika, ki jo potok premaguje, pa je omogočila razmeroma hiter nastanek globoke in ozke, približno 2 km dolge soteske, imenovane Korita Mostnice.

 

+ VEČ O KORITIH MOSTNICE 


Vir: arhiv PŠJ

SIRARSKI MUZEJ

V avtentičnem okolju je s predmeti ter fotografskim in dokumentarnim gradivom prikazana zgodovina planšarstva v Bohinju, življenje planšarjev, sirarna in sirarsko delo v planinah, transport v dolino, značilna bohinjska planšarska naselja in planšarske zgradbe.

 

+ VEČ O SIRARSKEM MUZEJU   


Vir: arhiv PŠJ

BOHINJSKA SIRARNA

V Bohinjski sirarni lahko spoznate enega najbolj prepoznavnih izdelkov Bohinja, bohinjski sir. Sirarna v Srednji vasi v Bohinju nadaljuje tradicijo ročne izdelave slavnega Bohinjskega sira, narejenega izključno iz bohinjskega mleka. 

 

+ VEČ O BOHINJSKI SIRARNI 


 

 

 

AKCIJSKA PONUDBA

Zimski popust !!!

KONTAKT

E info@siturizem.si
M 00386 31 335 015

PODJETJE

Si turizem, turistična agencija
Skupina Mahnič d.o.o.
Matavun 12, 6215 Divača

Pisarna – Škocjanske jame
Matavun 12, 6215 Divača
>(Zemljevid)

Pisarna – Ljubljana:
Čufarjeva 5, 1000 Ljubljana, Slovenija
>(Zemljevid)