TURISTIČNE ZNAMENITOSTI NA BLEDU & REGIJI


Vir: arhiv PŠJ

S PLETNO NA BLEJSKI OTOK

Blejski otok je najbolj prepoznavna slovenska turistično točka, ki jo lahko obiščete s s čolnom ali "pletno", na samem otoku pa si lahko ogledate Cerkev Matere Božje z zvončkom želja, razgledni zvonik z mehansko stoplno uro, prodajno galerijo z različnimi rokodelskimi in umetniškimi izdelki ter potičnico, kjer se lahko naučite pripraviti tradicionalno slovensko potico.

 

+ VEČ O BELJSKEM OTOKU


Vir: arhiv PŠJ

BLEJSKI GRAD

Blejski grad je najstarejši grad na Slovenskem, zgrajen na mogočni strmi skali, ki se dviga 130 m nad ledeniškim Blejskim jezerom; s teras gradu je izreden razgled na okoliške gore, zato je grad v vseh obdobjih zgodovine predstavljal pomembno prizorišče diplomatskih srečanj; na gradu lahko obiščete tudi kovačnico, tiskarno, grajsko klet, kapelo, suvenirnico in galerijo Stolp.

 

+ VEČ O BLEJSKEM GRADU


Vir: arhiv PŠJ

SOTESKA VINTGAR

Soteska Vintgar je 1,6 km dolga soteska, zarezana med veličastnimi navpičnimi stenami hribov Homa in Boršta, krasi pa jo reka Radovna s slapovi, tolmuni in brzicami. Čez sotesko je po lesenih mostovih in Žumrovih galerijah speljana učna pešpot, ki se zaključi z mogočnim 13 m visokim rečnim slapom Šum.

 

+ VEČ O SOTESKI VINTGAR


Vir: arhiv PŠJ

BLEJSKA KREMŠNITA

Na terasi gostišč ob Blejskem jezeru se lahko posladkate z blejsko “kremšnito”, simbolom blejske kulinarike. Kremšnita je sestavljena iz spodnje plošče iz listnatega testa, kuhane vanilijeve kreme, stepene sladke smetane in posladkane zgornje plošče iz listnatega testa; v zadnjih 60 letih so jih na Bledu spekli že več kot 12 milijonov.

 

+ VEČ O BLEJSKI KREMŠNITI


 

 

 

AKCIJSKA PONUDBA

Zimski popust !!!

KONTAKT

E info@siturizem.si
M 00386 31 335 015

PODJETJE

Si turizem, turistična agencija
Skupina Mahnič d.o.o.
Matavun 12, 6215 Divača

Pisarna – Škocjanske jame
Matavun 12, 6215 Divača
>(Zemljevid)

Pisarna – Ljubljana:
Čufarjeva 5, 1000 Ljubljana, Slovenija
>(Zemljevid)