JEDILNI LIST GOSTIŠČA MAHNIČ NA KOZINI

Jedilni list Gostilne Mahnič na Kozini je osnovan na domačem pivu Mahnič, zato v jedilnem listu prevladujejo mesne in pivske jedi, h katerim se prileže sveže zvarjeno domače pivo.

Glede na to, da se nahajamo na področju Krasa, pa lahko pri nas naročite tudi številne tradicionalne kraške jedi.

 


MESNE JEDI

Pri naročilu mesnih predjedi vam priporočamo vedno sveže pripravljen tatarski biftek ali pivski narezek s prezpoznavanimi suhimi kraškimi mesninami, kraškim pršut, zašinkom in panceto.

Mesne jedi na žaru pripravljamo "na žaru na oglje" in "na ražnju". Med jedmi, ki so pripravljene na ražnju, je v stalni ponudbi gostilne najbolj priljubljen "odojek", ob posebnih priložnostih pa "jagenjček", ki ga pripravljamo predvsem ob Velikonočnih praznikih.

 


PIVSKE JEDI

Gostilna Mahnič z lastno pivovarno je že od samega začetka obratovanja znana po pivskih specialitetah. Med najbolj priljubljenimi pivskimi jedmi naših stalnih gostov so tako pivske klobase, pivski golaž in pečene krače.

 


KRAŠKE JEDI

Smo kraška gostilna, zato pri nas najdete tudi številne lokalne, kraške jedi kot so primorska jota, kraška omaka s pršutom in teranom, točžolca (žolco pripravljamo ob praznikih).

Pri izboru sladic priporočamo domač jabolčni "štrudl", ki je pripravljen na prav poseben način, po receptu "naših non".

Kontakt

Pivovarna gostilna Mahnič d.o.o.

Kolodvorska 4, 6240 Kozina
> Zemljevid

Rezervacije:
T 00386 5 6800 100
E pivovarna.mahnic@siol.net