STALNI JEDILNI LIST 

Kulinarika gostišča Mahnič v Parku Škocjanske jame je prepoznavna po klasični slovenski kuhinji, ki temelji na mesnih jedeh in testeninah, po tradicionalnih jedeh s področja Krasa, po posebni ponudbi jedi, ki je vezana na sezonsko naravo živil, po pivskih jedeh, ki so osnovana na domačem pivu Mahnič, kakor tudi po hitri hrani in turističnih menujih za organizirane skupine.

 


KLASIČNA SLOVENSKA KUHINJA

Ponudba jedi, ki so značilne za slovensko kuhinjo, je povezana s pripravo enostavnih, tradicionalnih slovenskih jedi kot so svinjska pečenka, ocvrti piščanec, kranjska klobasa, domači njoki, ki so postrežene s prilogami kot je kislo brkinsko zelje, pražen krompir, različne vrste štrukljev in desertni del jedilnika, kjer so stalno prisotni jabolčni "štrudl", gibanica in kremšnita.

 


JEDI S PODROČJA KRASA

Ponudba jedi gostilne Mahnič je sestavljena tudi iz lokalnih specialitet s področja Krasa med katerimi so med gosti najbolj priljubljene suhe kraške mesnine s kraškim pršutom, zašinkom in panceto, primorska jota iz zelja ali repe, teranov toč s pečeno polento, domači njoki z omako iz terana in pršuta, kuhani orehovi štruklji ter ostale dobrote lokalnega značaja.

 


POSEBNA PONUDBA SEZONSKIH JEDI

Posebna ponudba gostilne je občasna in je prilagojena sezonski naravi živil, saj jo sestavljajo jedi, pripravljene iz sveže "nabranih", lokalnih sestavin kot so brkinski jurčki, čemaž, šparglji, slive, orehi, ipd.

  


TURISTIČNI MENUJI in HITRA HRANA

Del ponudbe gostilne Mahnič so tudi vnaprej oblikovani menuji za turistične skupine s 3-hodnimi menuji in hitra hrana, namenjena obiskovalcem, ki nimajo dovolj časa za degustacijo jedi iz jedilnega lista.

Kontakt

Skupina Mahnič d.o.o.

Matavun 12, 6215 Divača
> Zemljevid

Rezervacije: +386 (0)41 316 600

Ostali kontakti:
T +386 (0)5 76 32 960
F +386 (0)5 76 32 961
E info@mahnic.si